Groene Akoestiek

11 november 2019

De groene werkomgeving is volop in het nieuws, zo bleek ook weer uit het artikel 'Werkstress? Zet een Drakenbloedboom, Pilea of Krulvaren in de hoek' op NU.nl. En niet zonder reden, groen geeft rust, verlaagt de bloeddruk en verhoogt de prestaties. En planten zouden 'geluidstress reduceren in lawaaiige kantoortuinen...'

Groene planten hebben een positief effect op de werkende mens in zijn kantoor, onderzoek bevestigt het keer op keer. De kleur groen alleen al heeft hierin een bijdrage, evenals 'de ervaring van natuur'. Verder wordt ook de reductie van geluid vaak genoemd. Voor de akoestisch adviseurs van coolplant een goede reden dit eens nader onder de loep te nemen en te werken aan échte groene akoestiek.

Om galm en reflecties te kunnen verminderen en daarmee ook het volume van geluid in een ruimte, is absorptie nodig. Elk materiaal heeft zijn eigen mate van absorptie; beton bevoorbeeld absorbeert niets en glaswol veel. De eigenschappen en dikte van het materiaal bepalen ook welke toonhoogte (frequentie) geabsorbeerd wordt.

In een 'standaard' kantoorruimte is een zachte vloerbedekking en een absorberend (systeem)plafond meestal genoeg voor een prettige akoestiek. Echter, de meeste kantoorruimten zijn niet meer zo standaard. Industrieel, strak, modern, open, met veel beton, steen, hout, glas, noem het maar op. Allemaal akoestisch harde materialen met een dito akoestiek tot gevolg.

De absorptie in een kantoorruimte zal dus vaak met de inrichting verbeterd moeten worden. Open boekenkasten, akoestische (scheidings)panelen, wand- en plafondpanelen, vloerkleden, gordijnen. En planten? Nou, zo simpel ligt het niet. Een plant absorbeert erg weinig geluid. Het hele kantoor volgepropt met planten zal zeker helpen. Maar ja, wie wil dát?

coolplant combineert groen met akoestiek. Achter groene wanden (of panelen) met kunstplanten of mos plaatsen wij geluidabsorberende materialen. Onzichtbaar voor het oog met een hoorbare verbetering. Door de open structuur van bijvoorbeeld mos bereiken geluidgolven de achterliggende constructie en worden daar geabsorbeerd. De geluidbsorptie wordt geleverd in vier diktes met een verschillende opbouw. Hierdoor kan voor elke ruimte de juiste oplossing gekozen worden.

Uiteraard kiest coolplant ook hier voor duurzame materialen, vervaardigd uit gerecycelde PET-flessen! Kijk op onze website voor meer informatie over groene akoestiek.

Terug naar overzicht
blijf op de hoogte

schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, inspiratie en aanbiedingen! Elke editie de vaste rubriek 'Real Fake News' Nepnieuws over echte kunstplanten.

direct inschrijven
creatief en betrokken

hierom kies je voor coolplant

Eigen ontwikkeling en productie

Duurzame productie van levensechte kunstplanten en kunstbomen in eigen beheer

Levering en uitvoering

Direct bestellen, van idee tot ontwerp, van levering tot uitvoering. Je kunt het gehele traject aan ons overlaten!

Creatief en betrokken

Met groene vingers, oog voor schoonheid en hart voor creativiteit maken we graag een ontwerp voor jouw kantoor, winkel of etalage

Duurzamer dan echte bomen en planten

Een deel van onze opbrengst wordt besteed aan het planten van ├ęchte bomen