akoestische wanden en panelen

Een groene werkomgeving geeft rust, verlaagt de bloeddruk en verhoogt de prestaties. Wat wil je nog meer? Nou, wat dacht je van de akoestiek verbeteren!

(Kunst)planten absorberen vrijwel geen geluid en helpen dus ook nauwelijks om de akoestiek te verbeteren. Daarom levert coolplant groene wanden en -panelen in combinatie met geluidabsorberende materialen.

De geluidabsorberende constructie achter onze groene wanden of mospanelen zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Zo verbeteren we meer dan alleen het akoestisch klimaat.

Coolplant levert en maakt groene wanden akoestisch. Elke groene wand kan worden uitgevoerd in een akoestische variant en wordt op maat gemaakt. Daarnaast ontwikkelt coolplant verschillende 'standaard' producten. Heb je een specifieke wens? Geen probleem, dan maken we daar een ontwerp voor!

akoestische eigenschappen

geluidabsortpie

De geluidabsorptie van een materiaal wordt uitgedrukt in een absorptiecoefficient, of absorptiewaarde. Elk materiaal heeft per toonhoogte (frequentie) een specifieke absorptiewaarde. Coolplant heeft met basisconstructies voor elke situatie de juiste oplossing. 

De grafiek hiernaast toont de absortpiewaarden van de basisconstructies. De absorptie kan enigszins worden beïnvloed afhankelijk van het type mos en plantafwerking waarvoor wordt gekozen. 

De prestaties zijn gemeten in een akoestisch laboratorium, in opdracht van onze productpartner Nevima BV. 

meten is weten

De akoestiek van een ruimte kan gemeten worden. Of in een nog niet bestaande situatie worden berekend. Om het perfecte eindresultaat te bereiken is het in complexe situaties soms nodig deze metingen of berekeningen te laten uitvoeren door een akoestisch adviesbureau. Dit bureau kan vervolgens precies bepalen hoelveel materiaal aangebracht moet worden en op welke plek. 

coolplant verricht zelf geen akoestisch onderzoek, maar werkt hiervoor samen met gespecialiseerde bureaus zoals Het GeluidBuro.

duurzame kunstbomen en kunstplanten

Bij het woord ‘kunstplanten’ denken de meeste mensen niet direct aan natuurvriendelijk en duurzaamheid. Toch zijn onze kunstbomen en kunstplanten nu al duurzamer dan echte planten. Voor elke kunstboom of kunstplant die bij ons gekocht wordt, gaat een gedeelte van de opbrengst naar echte bomen. Hiervoor zijn wij partner geworden van Trees for All.

meer over duurzame kantoorplanten